Maj je došao u moj kraj

Jutarnje sunce se pomalja iza brda. Grad okićen kapima rose se presijava na suncu. Drveće ukrašeno rosom izgleda kao kraljice u odorama ukrašenim dijamantima. Ptice započinju svoju simfoniju. I tako počinje priča koju nam pripoveda maj…

Maj je mesec sreće, ljubavi i igre. Ljubav je u vazduhu. Pčele zuzore u vazduhu, a maj kod dece izaziva neograničeno kikotanje i smejuljenje. Maj voli da se šali: devojčice vuče za kikice, dečacima kači cvetove kao ordene, dok kod odraslih izaziva dugotrajnu neozbiljnost. Livade se pretvaraju u duge na zemlji – cveće svih boja je našlo mesto na njima. Nežnoplavo nebo liči na more jer to na njemu plove oblaci oblika lađi. Pčelice i leptiri lenjo lete iznad zelene trave. Leptir sleće na cvet lako ga ljubeći, i cvet se preliva u svim bojama duge.

U maju, sve na svetu je pravi vatromet boja. Maj svemu uliva neiscrpnu energiju i svi se osećaju kao da imaju krila. Kao anđeli. Ali to je volja prirode i tako i treba da bude. Nebo je puno ptica koje svoju pesmu šire po celom svetu. One mogu da čuju svačiju tajnu pesmu srca i da je pevaju. Lepo vreme je izmamilo decu napolje. Celo moje naselje je pod uticajem maja. Svako ima taj zamišljeni osmejak na licu.

Trčim u susret zalasku sunca. Vetar mi mrsi kosu, a srce mi lupa jako kao nikada do sad. Maj mi ne da da stanem. Puna energije, trčim i trčim. Trčim u carstvo sreće i ljubavi. U susret maju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)